Rýžový nákyp ze zbytků uvařené rýže

Občas se stane, že to s uvařením přílohy přeženeme a nějaká nám zbyde. Pokud máme dost rýže a nevíme co s ní, je škoda ji vyhazovat. Dá se zužitkovat třeba do rýžového nákypu. (I přesto, že není vařená v mléce a nemáme rýži arborio typickou pro tato jídla).

V tomto receptu je dostatek bílkovin z vajíček a tvarohu, takže se i ze sladkého jídla stane vyvážená snídaně nebo oběd, který nás dostatečně zasytí. Výhodou je, že opět můžeme spotřebovat libovolné druhy ovoce, které podléhají zkáze. Stejně tak můžeme zvolit místo tvarohu jiné mléčné výrobky (zakysanou smetanu, cottage, jogurt,..). Tak ať vám nákyp chutná a co nejméně s jídlem plýtváme.

Arašídové řezy s tvarohem

Mám pro vás tip na dezert. Věřím, že si na něm také pochutnáte. Výživové hodnoty jsou parádní, takže je vhodný i pro vás, co se snažíte redukovat váhu. Řezy jsem rozdělila na 4 velké kusy (1 kus je opravdu velký, klidně můžete nakrájet na více kusů)

Mug cake fit recept

Jak snídáte v tento předvánoční čas? Pokud jste už přejedení cukroví nebo vánočky. Mám pro vás tip na sladkou variantu snídaně, díky které nevybočíte ze svého režimu (pokud tedy nějaký dodržujete). ??

Cuketový dort s ořechy a tvarohem

Vím, že cuketových receptů je mraky, ale třeba vám tento recept zachutná jako nám. Pekla jsem ho podobně jako mrkvový dort. Chuť je podobná, ale tento má ještě mnohem lepší nutriční hodnoty. Dort je krásně vláčný a opravdu nemáte pocit že jíte "zdravý" dort. :-) Dnešní snídaně i svačina byla jasná. :-)

Fit Jahodová marmeláda s chia semínky

Už jste letos připravovali marmeládu? Já jsem letos poprvé zkoušela zdravější verzi jahodové marmelády. Experimentovala jsem, ale s výsledkem jsem byla moc spokojená. Tím, že jsem tuto zdravější verzi letos připravovala poprvé, tak jsem se bála, aby se mi celá dávka nezkazila a použila jsem pektogel a 1 lžičku kyseliny citrónové.

Kváskový podmáslový chléb

Často se mě ptáte na recept na kváskový chléb. Můj zatím nejoblíbenější je celožitná cihla sypaná slunečnicí. Ale dětem a manželovi nejvíce chutná PODMÁSLOVÝ CHLÉB. Chléb je krásně vláčný ještě několik dnů po upečení. Pochutná si na něm opravdu každý. Jaké výhody má kváskový chléb a proč mu dát přednost před klasickým chlebem vám píšu níže. 

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti