Banánové brownies
Určitě se vám také někdy stává, že nestihnete spotřebovat banány zavčasu a pak ty přezrálé už nikdo nechce. Mám pro vás několik tipů, jak je zužitkovat.
Pečený kapr na bylinkách
Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které nám poděkuje především naše srdce. A navíc nám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.
Recept - Hovězí carpaccio s parmazánem a kapary
Mám pro vás tip na rychlý, vyloženě bezpracný a hlavně výborný oběd nebo večeři. Hovězí carpaccio s parmazánem a kapary.
Tvarohový dezert do skleničky
Rýžový nákyp ze zbytků uvařené rýže
Občas se stane, že to s uvařením přílohy přeženeme a nějaká nám zbyde. Pokud máme dost rýže a nevíme co s ní, je škoda ji vyhazovat. Dá se zužitkovat třeba do rýžového nákypu. (I přesto, že není vařená v mléce a nemáme rýži arborio typickou pro tato jídla).
V tomto receptu je dostatek bílkovin z vajíček a tvarohu, takže se i ze sladkého jídla stane vyvážená snídaně nebo oběd, který nás dostatečně zasytí. Výhodou je, že opět můžeme spotřebovat libovolné druhy ovoce, které podléhají zkáze. Stejně tak můžeme zvolit místo tvarohu jiné mléčné výrobky (zakysanou smetanu, cottage, jogurt,..). Tak ať vám nákyp chutná a co nejméně s jídlem plýtváme.
Špenátový koláč s chlebovou strouhankou
Pomazánka z pečené mrkve a česneku
Není nad to, když si čerstvý chléb namažete máslem nebo nějakou pomazánkou. Mám pro vás tip, jak si jednoduše připravit rychlou, levnou, zdravou a chuťově výbornou pomazánku. Stačí vám jen pár ingrediencí. Místo mrkve můžete příště použít jinou kořenovou zeleninu, ale také papriku, cuketu, řepu nebo dýni. Každá chutná jinak, ale všechny jsou moc dobré. Vyzkoušíte?