Určitě se vám také někdy stává, že nestihnete spotřebovat banány zavčasu a pak ty přezrálé už nikdo nechce. Mám pro vás několik tipů, jak je zužitkovat.
Tipy na recepty s banánem:
1. Banánové lívance z cottage sýra
2. Banánové vafle
3. Čokoládový cheesecake
4. Fazolový koláč s čokoládovým proteinem
5. Banánová bábovka
INGREDIENCE (pro 4 strávníky):
- 3 banány
- 2 vejce
- 100 ml kefíru
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 g holandského kakaa
- 30 g čokoládového proteinu
- pár kapek čokoládových flav drops (nemusí být)
Na krém:
- 200 g čokoládový proteinový pudink
- 100 g tvarohu
POSTUP:
Všechny suroviny vhodíme do mixéru a poté vlijeme na malý plech nebo do dortové formy. Pečeme 30 minut při 180 stupních. Po vychladnutí potřeme tvarohem smíchaným s pudinkem. Samozřejmě lepší variantou je připravit si domácí pudink, ale tento jsem potřebovala zužitkovat, tak mě napadlo ho smíchat s tvarohem a vznikl z toho tento krém.
Věřím, že si také pochutnáte.