INGREDIENCE (pro 4 osoby):

  • 20 g přepuštěné máslo
  • 20 ml olivový olej
  • 40 g hladká mouka
  • 800 g filet kapra /očištěného/
  • čerstvé bylinky: petržel, šalvěj, bazalka
  • sůl

POSTUP:

Očištěné a oprané filety kapra osušíme, na každé porci prořízneme na kůži několik zářezů, porce potřeme pastou ze směsi bylinek a olivového oleje a osolíme. Maso lehce obalíme v hladké mouce.

Poté pozvolna pečeme na pánvi dozlatova. (Pečeme na přepuštěném másle s olivovým olejem). Pečeného kapra zastříkneme trochou vody, necháme přejít var a podáváme.

Při podávání můžeme porce kapra sypat sekanými čerstvými bylinkami, podléváme výpekem.

Podáváme s vařenými bramborami.
 

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti