INGREDIENCE:

  • 4 větší mrkve
  • 1 palička česneku
  • 200 g cottage sýru (lučiny, žervé či ricotty)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • bylinky dle chuti
  • olivový olej
  • sezam
  • citrónová šťáva

POSTUP:

Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme na pečící papír do zapékací mísy. Palici česneku omyjeme a v půlce překrojíme. Poté vložíme do pekáčku k mrkvi, zakápneme olivovým olejem a pečeme při 200 stupních asi 50 minut v troubě do změnknutí. 

Necháme vychladnout a poté mrkev i česnek vidličkou rozmačkáme. Pokud chceme jemnější konzistenci, použijeme ponorný mixér. 
Pro zvýšení bílkovin a dosažení krémové konzistence přidáme cottage sýr nebo lučinu, žervé či ricottu (dle chuti). Osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou. 

Pomazánku promícháme a dle chuti přidáme i oblíbené bylinky. Mažeme na čerstvé kvalitní pečivo či chléb. 

Tip: Pomazánka výborně chutná posypaná opraženým sezamovým semínkem. 

Fotogalerie z přípravy pomazánky z pečené mrkve a česneku

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti