INGREDIENCE (řezy 4 velké kusy): 

Korpus:

  • 3 vejce
  • 200 g propláchnuté cizrny (kupuji ve sklenici v Lidlu)
  • 40 g arašídového másla
  • 30 g PB2 (práškové arašídové máslo zbavené tuku) - pokud nemáte, můžete vynechat
  • 40 g čekankového sirupu
  • 10 g kokosu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 70 ml mléka
  • pár kapek vanilkových kapek 
  • pokud byste chtěli sladší chuť, kápněte vanilkové steviové kapky (nebo jiné sladidlo)

Tvarohová náplň:

  • 750 g polotučného tvarohu (místo jednoho tvarohu můžeme použít proteinový puding Ehrmann - např. příchuť karamel)
  • 1 lžíce rumu (nebo pár kapek rumového aroma)
  • čekankový topping slaný karamel  (nebo jiné sladidlo na dochucení)
  • 10 g strouhaný kokos

POSTUP:

Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Z cizrny slijeme nálev a na sítku propláchneme. Všechny zbylé suroviny na těsto vložíme do robotu a rozmixujeme. Poté zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 15 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. 
Korpus necháme vychladnout a nakrájíme na 4 pruhy. 

Než korpus vychladne, připravíme si krém. Tvaroh dochutíme čekankovým toppinkem, kokosem, rumem a případně můžeme přidat i aradíšový prášek (PB2), pokud máme doma. 

A teď zbývá vrstvení. Korpus, krém, korpus, krém, korpus, krém. Vršek posypat kokosem. 

Vložte do lednice odležet. Výborný je druhý den. 

Za recept děkuji Martě Vláškové (IG: Martina.Vlasek). Recept jsem si upravila do své podoby. Ale mrkněte k Martě na profil na originál. Určitě najdete spoustu další inspirace. 

Fotografie Arašídové řezy s tvarohem

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti