Tento netradiční bramborový salát pravidelně připravuji už několik let. Zvlášť tehdy, když mi zbudou vařené brambory z předešlého dne. Snažím se vše zužitkovat, abych nevyhazovala jídlo. Tento recept ráda zařazuji i svým klientům do nutričních plánů. Ale protože salát není moc fotogenický, tak jsem ho ještě nezveřejňovala. Ale říkám si, že je to škoda ho nechat v tajnosti. :-) Třeba vás tento recept inspiruje a zachutná i vám. :-)
INGREDIENCE:
-
200 g brambor
-
100 g žampionů
-
cibule
-
2 lžičky řepkového oleje
-
1 mrkev
-
1/5 celeru
-
1 vejce
-
120 g vařené čočky nebo sterilovaných červených fazolí
-
sůl, pepř
POSTUP:
Brambory uvaříme ve slupce, celer a mrkev nakrájíme na kostičky a rovněž chvilku povaříme (nejlépe na páře). Vejce uvaříme na tvrdo. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, přidáme žampiony, vydusíme a přidáme sterilované fazole nebo vařenou čočku. Brambory a vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky, společně s mrkví a celerem zlehka vmícháme do směsi, osolíme a opepříme.
Dobrou chuť.