Vyzkoušejte toto pečivo BEZ SACHARIDŮ. Nebudete tomu věřit, ale je i chuťově moc dobré. Co na to říkáte? Vyzkoušíte také? :-)
INGREDIENCE:
- 1 tvaroh
- 4 vajíčka (oddělit bílky od žloutků)
- prášek do pečiva bez fosfátů
- sůl, pepř, provensálské bylinky, příp. medvědí česnek
Na posyp:
- semínka dle chuti: lněná, dýňová, slunečnicová, chia, mák
POSTUP:
Bílky vyšleháme do tuhé pěny. Žloutky smícháme s tvarohem, práškem do pečiva, solí, pepřem a bylinkami. Do tvarohové směsi zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Předehřejeme si troubu na 150 stupňů a připravíme si 2 plechy s pečícím papírem. Lžící vytvarujeme kolečka, která posypeme oblíbenými semínky. Já jsem z tohoto množství upekla 12 kousků. :-) Pečeme cca 35 minut v horkovzdušné troubě do zlatova. Po 15 minutách pečení kolečka otočíme, aby se opekla i ze spodu.
Tento recept jsem nevymyslela, asi před půl rokem jsem si ho všimla na portálů čarujeme.cz, kde najdete spoustu skvělých vychytávek. Teď jsem recept vyzkoušela, tak se s Vámi musím podělit, protože stojí za to. Je to super nápad. :-)