INGREDIENCE:

  • 1 tvaroh
  • 4 vajíčka (oddělit bílky od žloutků)
  • prášek do pečiva bez fosfátů
  • sůl, pepř, provensálské bylinky, příp. medvědí česnek

Na posyp:

  • semínka dle chuti: lněná, dýňová, slunečnicová, chia, mák

POSTUP:

Bílky vyšleháme do tuhé pěny. Žloutky smícháme s tvarohem, práškem do pečiva, solí, pepřem a bylinkami. Do tvarohové směsi zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Předehřejeme si troubu na 150 stupňů a připravíme si 2 plechy s pečícím papírem. Lžící vytvarujeme kolečka, která posypeme oblíbenými semínky. Já jsem z tohoto množství upekla 12 kousků. :-) Pečeme cca 35 minut v horkovzdušné troubě do zlatova. Po 15 minutách pečení kolečka otočíme, aby se opekla i ze spodu.

Tento recept jsem nevymyslela, asi před půl rokem jsem si ho všimla na portálů čarujeme.cz, kde najdete spoustu skvělých vychytávek. Teď jsem recept vyzkoušela, tak se s Vámi musím podělit, protože stojí za to. Je to super nápad. :-)

Toto je ukázka pečiva bez sacharidů

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti