Opět BROWNIES - tentokrát z ČERVENÉ ŘEPY!
INGREDIENCE:
- 600 g červené řepy
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g holandského kakaa
- 250 g bílého jogurtu
- 250 ml (hrnek) mletého kokosu
- 100 g medu
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
Na ozdobu (a na doplnění bílkovin)
- 1 odtučněný tvaroh
- 1 bílý jogurt
- 1 lžíce medu (dle chuti)
- ovoce
POSTUP:
Řepu nakrájejte na menší kusy, uvařte do měkka (já řepu pekla v troubě do změknutí zakápnutou řepkovým olejem), nechte trochu vychladnout a rozmixujte nebo nasekejte v sekáčku. Hmotu poté smíchejte s moukou, kakaem, jogurtem, kokosem, celými vajíčky a práškem do pečiva a medem. Vše důkladně promíchejte.
Těsto nalijte do vymazané formy (těsta bylo poměrně hodně, použila jsem dortovou formu a "srnčí hřbet"). Pečte na 200°C asi 30 - 40 minut. Zda je koláč hotový, poznáte nejlépe, pokud jej otestujete špejlí, nemělo by se na ni nic přilepit. Po vychladnutí dejte na koláč ochucený tvaroh a nějaké ovoce (bez tvarohu to není ono). Tento dezert si můžete bez výčitek dopřát nejlépe k dopolední svačině.
Dobrou chuť.