Mandlovo čokoládové čtverečky z pořadu Sama doma - tip na zdravější a odlehčenější formu vánočního cukroví
RECEPT: MANDLOVO ČOKOLÁDOVÉ ČTVEREČKY
INGREDIENCE:
- 250 g mletých mandlí
- 200 g hořké čokolády 70% kakaa
- 80 g špaldové mouky
- 180 g másla
- 4 lžíce medu
- 5 vajec
- 30 g mandlí na ozdobu (sekanými)
- 2 lžíce citrónové šťávy
POSTUP:
- Čokoládu si rozsekáme v robotu na malé kousky.
- Změklé máslo rozšleháme společně s medem, vejci a citrónovou šťávou.
- Do směsi přidáme nasekanou čokoládu, mouku a mleté mandle. Vše promícháme.
- Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 20 minut.
- Po vychladnutí polijeme čokoládou a nasekanými mandlemi.