INGREDIENCE:
- chřest
- batáty nebo brambory
- vepřová kotleta
- zakysaná smetana
- pažitka
- oblíbené bylinkové koření
- cibule
POSTUP:
Na pánvi si zprudka orestujeme kotletu a najemno nakrájenou cibulku (následně vše dám do papiňáku - mám ráda když se maso krásně měkké).
Mezitím si připravíme batátové či bramborové hranolky. Olopoume, nakrájíme do tvaru hranolek, přidáme oblíbené koření a dáme péct do trouby. Já jsem použila multifunkční hrnec Delonghi (fritéza, kde se používá jen lžička oleje).
Připravíme si dresing smícháním zakysané smetany (jogurtu) s pažitkou, lehce osolíme a opepříme. Následně uvaříme chřest a máme hotovo. :-)
Příprava chřestu:
Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, lehce osolenou. Chřest svážeme provázkem, odřízneme dřevnaté konce (cca 2-3 cm) a postavíme ho do vroucí vody (voda by neměla sahat až po špičky chřestu, ty nechte vařit jen v páře). Zelený chřest je hotový za cca 3-5 minut, pokud si koupíte bílý, tak ten vařte 7-9 minut (bílý se musí oloupat).
Poté chřest zchlaďte ledovou vodou, aby nezašedl a zůstal krásně zelený.
Dobrou chuť.