Halloween už máme za sebou. Ještě nějaké dýně ze zahrádky mám schované, tak jedna padla na polévku. Také ji máte rádi? Jak ji připravujete vy? Já jsem si ji oblíbila v kombinaci s kokosovým mlékem, zázvorem a troškou kari. Aby mohlo být z polévky plnohodnotné jídlo, je potřeba přidat bílkoviny. K této polévce si ráda připravuji krutóny ze šmakouna klasik (bez příchutě). Spousta bílkovin bez tuku. V polévce mi to opravdu moc chutná, zvlášť když jsou krásně zkřuplé. Potom si polévku můžete klidně dopřát k večeři nebo jako oběd. Kdo vyzkouší? Jaké máte osvědčené recepty vy?
Ingredience:
- 1 menší dýně
- kokosové mléko (dá se koupit ve zdravých výživách, ale i např. v Lidlu)
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- kari, zázvor, sůl
- kokosový olej
- dýňová semínka
- (dýňový olej)
Postup:
Nakrájíme cibuli na jemno a zpěníme ji na troše kokosového tuku. Až cibule zezlátne, přidáme česnek a krátce orestujeme. Poté přidáme omytou dýni (neloupeme slupku), kterou nakrájíme na malé kostky. Zalijeme vroucí vodou a vaříme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a přidáme kokosové mléko. Polévku dochutíme troškou soli, kari kořením a najemno nastrouhaným kouskem zázvoru. Polévku prohřejeme a můžeme podávat.
Tip:
Na suché pánvi si na sucho opražíme dýňová semínka, které následně nasypeme na polévku. Šmakouna si nakrájíme na kostičky a na troše tuku je opékáme do zkřupnutí. Podáváme k polévce, abychom jídlo obohatili bílkovinami. Poté nás zasytí na delší dobu.
Super oběd nebo večeře je za chviličku hotová.