Za mně mnohem chutnější varianta než z cukety. Letos se nám urodily lilky ve skleníku a jsem z nich nadšená. V kombinaci s mozzarellou a parmskou šunkou je to delikatesa.
INGREDIENCE:
- lilek (použila jsem i cuketu)
- rajčatový protlak
- česnek 5 stroužků
- mozzarella (chedar)
- 3 větší rajčata
- strouhaný parmazán
- Parmská šunka (schwardvaldská)
- čerstvá bazalka, sůl, pepř, ghí
POSTUP:
Nejprve si nakrájíme lilek podélně asi na 1,5 cm proužky, které opečeme na pánvi na přepuštěném másle (ghí).
Mezitím si prolisujeme česnek a smícháme ho s rajčatovým protlakem. Orestované lilky vyskládáme na plech s pečícím papírem a potřeme je protlakem.
Následně položíme nastrouhanou mozzarellu (chedar), parmskou šunku a rajčata. Zapečeme v troubě asi na 15 minut dozlatova.
Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem, bazalkou a případně dochutíme solí a pepřem.
Věřím, že si skvěle pochutnáte, stejně jako my.