Už jsem zkoušela brownies z netradičních surovin (z červené řepy i z fazolí - recepty mám na webu). Z fazolí jsem ho už pekla nespočetněkrát. :-)Dneska jsem si pro Vás připravila opět brownies, tentokrát hříšné AVOKÁDOVÉ brownies s čokoládou, které je tak vláčné. :-) Teď je sezóna vlašských ořechů (urodilo se nám jich hodně, tak budou zásoby na zimu) a avokádo seženete nyní za rozumnou cenu, než v jiné části roku. Co říkáte na tento dezert, pustíte se do něj také?
INGREDIENCE:
- 100 g hořké čokolády
- 2 zralá avokáda
- 3 vejce
- 45 ml kokosového oleje (můžete použít i řepkový olej)
- 3 lžíce medu (případně doslaďte podle své chuti)
- 200 g kefíru
- šťáva z 1/2 citrónu
- 100 g vlašských ořechů
- 50 g holandského kakaa
- 100 g špaldové mouky
- prášek do pečiva bez fosfátů
- vanilkový cukr
- + čokoláda a ořechy na polevu
POSTUP:
Nejprve si rozpustíme ve vodní lázni kokosový olej s čokoládou. Zbylé suroviny rozmixujeme ponorným mixérem a následně promícháme s rozpuštěnou čokoládou s olejem. Poté nalijeme na menší plech (já jsem vlila těsto do klasického plechu, proto je mé brownies nižší, než bych chtěla).
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.
Po upeční můžeme polít čokoládovou polevou a poklást vlašskými ořechy.
Přeji dobrou chuť. :-)