INGREDIENCE:

  • 600 g červené řepy
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 250 g bílého jogurtu
  • 250 ml (hrnek) mletého kokosu
  • 100 g medu
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)

Na ozdobu (a na doplnění bílkovin)

  • 1 odtučněný tvaroh
  • 1 bílý jogurt
  • 1 lžíce medu (dle chuti)
  • ovoce

POSTUP:

Řepu nakrájejte na menší kusy, uvařte do měkka (já řepu pekla v troubě do změknutí zakápnutou řepkovým olejem), nechte trochu vychladnout a rozmixujte nebo nasekejte v sekáčku. Hmotu poté smíchejte s moukou, kakaem, jogurtem, kokosem, celými vajíčky a práškem do pečiva a medem. Vše důkladně promíchejte.

Těsto nalijte do vymazané formy (těsta bylo poměrně hodně, použila jsem dortovou formu a "srnčí hřbet"). Pečte na 200°C asi 30 - 40 minut. Zda je koláč hotový, poznáte nejlépe, pokud jej otestujete špejlí, nemělo by se na ni nic přilepit. Po vychladnutí dejte na koláč ochucený tvaroh a nějaké ovoce (bez tvarohu to není ono). Tento dezert si můžete bez výčitek dopřát nejlépe k dopolední svačině.

Dobrou chuť.

Fotografie brownies - ozdobit můžete podle sebe

Jak Vám brownies z červené řepy chutná?

  • (vyplněný vstupní dotazník)
  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.
ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti