INGREDIENCE:
- 1/4 l mléka
- 2 vejce
- 60 g celozrnné špaldové mouky
- eidam
- listový špenát
- cibule, česnek, sůl
- řepkový olej
POSTUP:
V mléce vyšleháme vejce se špetkou soli a poté přidáme mouku. Šleháme do hladké konzistence a následně dáme na chvíli odpočinout.
Mezitím si připravíme špenát. Na troše oleje si zpěníme cibulku, česnek a přidáme listový špenát. Chvíli dusíme (pro lepší chuť je možné přidat trochu 12% smetany či kousek másla) a dochutíme solí a pepřem.
Rozpálíme si pánev s trochou oleje (já používám řepkový olej ve spreji). Na rozpálenou pánev vlijeme trochu těsta, aby byly palačinky tenké a "osmažíme" z obou stran dozlatova.
Hotové palačinky potřeme špenátem a zabalíme. Pro zvýšení podílu bílkovin můžeme přidat orestované kuřecí maso, případně do palačinky zabalit šunku nebo sýr.
Věřím, že si toto jídlo oblíbíte jako u nás doma. :-)