INGREDIENCE:

  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce
  • 60 g celozrnné špaldové mouky
  • eidam
  • listový špenát
  • cibule, česnek, sůl
  • řepkový olej

POSTUP:

V mléce vyšleháme vejce se špetkou soli a poté přidáme mouku. Šleháme do hladké konzistence a následně dáme na chvíli odpočinout.

Mezitím si připravíme špenát. Na troše oleje si zpěníme cibulku, česnek a přidáme listový špenát. Chvíli dusíme (pro lepší chuť je možné přidat trochu 12% smetany či kousek másla) a dochutíme solí a pepřem.

Rozpálíme si pánev s trochou oleje (já používám řepkový olej ve spreji). Na rozpálenou pánev vlijeme trochu těsta, aby byly palačinky tenké a "osmažíme" z obou stran dozlatova. 
Hotové palačinky potřeme špenátem a zabalíme. Pro zvýšení podílu bílkovin můžeme přidat orestované kuřecí maso, případně do palačinky zabalit šunku nebo sýr.

Věřím, že si toto jídlo oblíbíte jako u nás doma. :-)

Fotografie přípravy celozrnné palačinky se špenátem

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti