INGREDIENCE:

  • 250 g domácích celozrnných sušenek (můžete použít i REJ nebo BEBE se snížením obsahem cukru)
  • 4 lžíce polotučného mléka (50 ml)
  • tuk na vymazání formy
  • 2,5 vaničky tvarohu (já použila nízkotučný, ale nevadí ani polotučný)
  • 3 kelímky bílého jogurtu (max. 3 % tuku) (450 g)
  • 45 g medu (nebo třtinového cukru) - já jsem použila jen 2 lžíce cukru a zbytek jsem dosladila stévií podle chuti
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce rezistentního škrobu - pro zvýšení obsahu vlákniny (seženete od výrobce REJfood), ale můžete nahradit klasickým škrobem, nedocílíte tak ale optimální výživové hodnoty
  • šťáva a kůra z půlky citronu (pro lepší chuť)

POSTUP:

Sušenky nadrtíme paličkou nadrobno (nebo v sekáčku), smícháme s mlékem a vzniklou hmotu rozprostřeme do vymazané kulaté formy. Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 minut.

Mezitím smícháme ve velké míse tvaroh, jogurty, cukr, vejce, citrónovou šťávu a kůru, sůl a škrob. Promícháme a nalijeme na korpus.

Dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 50-60 minut. POZOR! Do trouby pod mřížku dejte ještě nádobu s vodou, je to z důvodu, aby se sušenkový základ nerozmáčel. Jakmile koláč vychladne, můžete si na něm pošmáknout. :-)

Fotografie cheesecake s jahodami - ozdobit můžete podle sebe

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti