Cheesecake je mým oblíbeným dezertem, tentokrát jsem jej vylepšila ovocem a želatinou, aby více lahodil oku, i chuťovým pohárkům. :-)
Porce obsahuje: 1000 kJ, Sacharidy: 25 g, Bílkoviny: 14 g, Tuky: 9 g
Cheesecake je mým oblíbeným dezertem, tentokrát jsem jej vylepšila ovocem a želatinou, aby více lahodil oku, i chuťovým pohárkům. :-)
Porce obsahuje: 1000 kJ, Sacharidy: 25 g, Bílkoviny: 14 g, Tuky: 9 g
Sušenky nadrtíme paličkou nadrobno (nebo v sekáčku), smícháme s mlékem a vzniklou hmotu rozprostřeme do vymazané kulaté formy. Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 minut.
Mezitím smícháme ve velké míse tvaroh, jogurty, cukr, vejce, citrónovou šťávu a kůru, sůl a škrob. Promícháme a nalijeme na korpus.
Dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 50-60 minut. POZOR! Do trouby pod mřížku dejte ještě nádobu s vodou, je to z důvodu, aby se sušenkový základ nerozmáčel. Jakmile dort vychladne, ozdobíme jej ovocem a přelijeme želatinou (dle návodu na sáčku).
Po vychlazení si na něm můžeme pošmáknout. :-)
Pokud Vás recept zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.
Přeji dobrou chuť. :-)