INGREDIENCE :

Na korpus: 

  • 400 g vařené cizrny (konzervované)
  • 180 g banánu
  • 3 vejce
  • 50 g sladidla dle svých preferencí (třtinový cukr, čekankový sirup, erytritol, stevia kapky...)
  • 40 g holandského kakaa 
  • 1 lžička jedlé sody 

Na krém:

  • 100 g hořké čokolády 
  • 500 g tvaroh měkký (v alobalu)
  • 50 g čokoládového sýru Philadelphia Milka

POSTUP:

Přes noc si namočíme cizrnu. Druhý den uvaříme v nové vodě do měkka.

Tip: Když luštěniny namáčíte a při vaření přidáte do vody mořské řasy nebo saturejku, ještě více snížíte nadýmání a zlepšíte stravitelnost.  

Do mixéru vložíme všechny suroviny na těsto a rozmixujeme do hladké konzistence. Vlijeme do malé dortové formy (o průměru 20 cm), kterou si vyložíme pečicím papírem.  

Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 °C cca 35 minut. Korpus necháme vychladnout. 

Mezitím si připravíme čokoládový krém s tvarohem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme tvarohy a čokoládový sýr Philadelphia a vyšleháme v hladký krém. Ochutnáme a případně dosladíme dle vlastní chuti. 

Krém naneseme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout v lednici.

Fotogalerie: Cizrnový čokoládový dort

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti