Fazolové brownies z pořadu Sama doma - tip na zdravější a odlehčenější formu vánočního cukroví
RECEPT: FAZOLOVÉ BROWNIES
INGREDIENCE:
Těsto:
- 300 g červených fazolí (vařených či z konzervy)
- 3 lžíce medu (cca 90 g)
- 70 g kakaa
- 3 vejce
- 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 50 g pohankové mouky
- 100 ml mandlového mléka
Na ozdobení:
- čokoládová poleva (čokoláda 70 %, 1 lžíce kokosového tuku)
- nasekané ořechy (či plátky mandlí)
- nebo
- domácí marmeláda
- nasekané ořechy
POSTUP:
- Fazole propláchneme od nálevu, dáme do sekáčku společně s vejci a rozmixujeme.
- Přidáme ostatní ingredience - med, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně promícháme.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 15 minut.
- Po vychladnutí vršek potřeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem a posypeme nasekanými ořechy.
- Po ztuhnutí čokolády vypichujeme vykrajovátky různé tvary.