Teď si možná ťukáte na čelo, co jsem si to vymyslela. Koláč jsem testovala na rodině a svých známých a nikdo nepoznal z čeho je připravený. Chutná výborně, po takové svačince nebudete mít vůbec hlad (díky bílkovinám z fazolí). Koláč je vhodný i při redukci váhy. Vyzkoušejte, stojí za to. :-)
INGREDIENCE:
- 300 g červených fazolí (fazole jsem měla přes noc namočené ve vodě, poté jsem je uvařila do změknutí). Je možné použít i červené fazole z konzervy, které poté propláchněte ve vodě.
- 3 lžíce medu (cca 90 g),
- 70 g kakaa,
- 3 vejce,
- 3 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátů),
- 50 g hladké mouky,
- domácí marmeláda,
- nasekané ořechy (či plátky mandlí)
POSTUP:
- Fazole propláchneme od nálevu, dáme do sekáčku společně s vejci a rozmixujeme.
- Pak přidáme ostatní ingredience - med, kakao, prášek do pečiva, mouku a pořádně promícháme.
- Těsto dáme na máslem vymazanou a moukou vysypanou koláčovou formu (u silikonové není třeba).
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 - 20 minut.
- Když koláč vystydne, pomažeme ho domácí marmeládou a posypeme nasekanými ořechy.
Dobrou chuť.