INGREDIENCE:

korpus:

  • 250 g kokosových sušenek (použila jsem celozrnné rej sušenky a pak jsem spotřebovala další sušenky, kterým docházela trvanlivost)
  • 3 lžíce kokosového tuku
  • 2 lžíce kokosového mléka

tvarohová horní vrstva:

  • 3 tvarohy
  • 1 šmakoun kokosový krém (obsahuje spoustu bílkovin a je s malým množstvím cukru 9g ve 100g) - pro doslazení 
  • 4 vejce
  • 2 pudinkové prášky kokosové (měla jsem doma jen vanilkový pudink, ale kokosový by byl určitě lepší)
  • 1/2 plechovky kokosového mléka (kupuji v Lidlu) - použijte tuhou část
  • 150 g mletého kokosu
  • sladidlo dle vlastních preferencí (xylitol, med, cukr,...)

čokoládová poleva (nemusí být):

  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 2 lžíce kokosového tuku

POSTUP:

Sušenky nadrtíme paličkou nadrobno (nebo v sekáčku), smícháme s rozehřátým kokosovým tukem a kokosovým mlékem (abychom nemuseli použít spoustu tuku).  Vzniklou hmotu rozprostřeme do vymazané kulaté formy. Pomůžeme si potravinářskou fólií, aby se nám hmota nelepila na ruce. Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 minut.

Mezitím smícháme ve velké míse všechny zbylé suroviny (tvarohy, kokosové mléko, kokos, šmakoun krém, vajíčka, sladidlo, vejce, pudinkové prášky. Promícháme ponorným mixérem a nalijeme na upečený korpus.

Dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 50-60 minut. Každá trouba peče jinak, jakmile bude dort v prostředku popraskaný, už je upečený. Vršek bude trochu zezlátlý.  POZOR! Do trouby pod mřížku dejte ještě nádobu s vodou, je to z důvodu, aby se sušenkový základ nerozmáčel. 

Než koláč vychladne, připravíme si čokoládovou polevu. Rozpustíme si kokosový tuk a poté přidáváme na malé kousky rozlámanou čokoládu. Ve vodní lázni mícháme, dokud nám nevznikne kompaktní poleva. 

Dáme vychladit a můžeme si pochutnat na skvělém dortíku. 

Přeji dobrou chuť.

Fotogalerie ingrediencí na kokosový cheesecake

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti