Energetická hodnota 1 porce: 1244 kJ
- bramborový knedlík domácí 120g (696 kJ)
- krůta pečená 50g (278 kJ)
- špenát dušený 200g (270 kJ)
POSTUP:
1. MASO
Když si místo pečeného bůčku, upečete např. krůtí stehno, snížíte si enegii na polovinu. (Protože jíme "očima", záměrně jsem si dala na talíř maso s kostí, protože rázem porce vypadá obrovsky, ale ve skutečnosti bylo na kosti jen 50 g masa, kost vážila 100 g).
2. KNEDLÍK
Bramborový knedlík jsem si nakrájela na tenčí plátky a 4 ks knedlíků vážily 120 g, energetická hodnota 696 kJ není nikterak veliká a vyrovná se 120 g vařených těstovin. Knedlíků se při hubnutí bojíme, těstovin už méně, ale přitom jsou na tom energeticky nastejno. Takže ani bramborový knedlík v rozumném množství nemusí být strašák.
3. ŠPENÁT
Zelí zahuštěné jíškou se spoustou mouky a tuku není nikterak dietní jídlo (samozřejmě záleží, jak si ho kdo připraví). Já jsem měla chuť místo zelí na špenát. Na troše přepuštěného másla jsem si orestovala najemno nakrájenou cibulku, následně česnek (větší množství), poté jsem přidala listový špenát, zalila trochou mléka (pokud neřešíte kalorie, samozřejmě můžete i smetanu) a nechala jsem pár minut pod pokličkou dusit. Hotový špenát jsem dochutila solí a pepřem.
Výtečné jídlo je hotové. Po tomto obědě rozhodně nebudete mít pocit, že "držíte dietu". :-)