Jak jste na tom s formou po Vánocích? Pokud ji potřebujete po svátcích "doladit" a dostat se zase zpátky, vyzkoušejte tuto bábovku bez mouky a cukru. Ani teď se nemusíte vzdávat sladké chuti. :-) Už mě znáte, dezerty typu cheesecake jsou moje nejoblíbenější. Moc mi chutnají a pro svůj vysoký podíl bílkovin a minimální obsah sacharidů si je můžete dopřát po celý den. Už jich mám na webu poměrně dost. Vyzkoušejte i tento recept, pokud máte v oblibě mák, určitě Vám bude moc chutnat.
INGREDIENCE:
- 200 g máku (ideálně čerstvě namletého - mixuji doma a má mnohem lepší chuť než koupený mletý)
- 250 g tvarohu (množství tuku u tvarohu nechám na vás, já použila polotučný)
- 200 g ricotty
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g mraženého ovoce (lesní směs, jahody, borůvky,...)
- 50 g mletých ořechů (nebo větší lžíci arašídového másla)
- 3 vejce
- 2 zralé banány
- sladidlo dle chuti a množství (med, stevia, datlový sirup,...)
POSTUP:
Všechny suroviny rozmixujeme, přidáme ovoce, promícháme a vlijeme do bábovkové formy nebo do malých silikonových formiček.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 40 - 50 minut. Záleží na velikosti formy (malé silikonové formičky jsem pekla cca půl hodiny).
Přeji dobrou chuť.
Pokud Vás recept na makovo tvarohovou bábovku zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.