Na portálu čarujeme.cz mne zaujal jeden nepečený dezert. Na první pohled vypadal lákavě a měla jsem chuť ho vyzkoušet. Přemýšlela jsem, jak by se dal udělat ve zdravější podobě, tak jsem to zkusila a podařilo se. :-) Místo kukuřičného škrobu jsem použila vanilkovou hrašku. Kdo neznáte, jedná se o hrachovou směs ochucenou přírodní vanilkou.
Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman ani konzervanty a barviva. Hodí se zvláště pro ty, kdo nemají v oblibě luštěniny. V této podobě opravdu nepoznáte, že jíte hrách. :-) Pokud hrašku povaříte 20 minut, ztratí se chuť hrachu a cítíte jen lahodnou chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak Vám dezert chutnal. Věřím, že i u Vás doma bude mít obrovský úspěch. :-)
INGREDIENCE:
- 1,5 litru mléka
- 250 g vanilkové hrašky (celé balení)
- stévie (případně med, cukr) či jiné sladilo dle chuti
- 3 lžíce medu
- 5 lžic holandského kakaa
- 50 g másla
- 1 lžíce vanilkového aroma
- 30 ks celozrnných sušenek BEBE
- tvaroh na ozdobení (kdo neřeší kalorie tak šlehačka či zakysaná smetana)
POSTUP:
- V hrnci smíchejte vanilkovou hrašku, kakao a promíchejte ve studeném mléku do hladké směsi. Vařte 20 minut v hrnci s pokličkou (doporučuji směs promíchávat aby se nepřipálila). Po 20 minutách mírného varu oslaďte podle chuti a přidejte vanilkové aroma. Pokud se Vám vytvoří hrudky, rozmixujte vše ponorným mixérem do hladka. Poté odstavte a přidejte máslo a 3 lžíce medu.
- Do formy (30×20) vyložené potravinovou folií naskládejte na dno sušenky, nalijte lehce zchladnou směs, trochu dejte stranou a do zbytku ve formě naskládejte sušenky kolmo ke dnu (aby sušenky stály).
- Na sušenky nalijte zbytek krému, přikryjte potravinovou fólií a nechte přes noc v lednici. Druhý den dezert nakrájejte a ozdobte tvarohem (kdo neřeší kalorie, tak klidně šlehačkou či zakysanou smetanou).
Přeji dobrou chuť.
Odkaz na původní verzi receptu: http://carujeme.cz/nepecene-rezy-cokoladovym-kremem-susenkami/