INGREDIENCE:

Korpus:

  • 150 g celozrnných sušenek (použila jsem od zn. REJ)
  • 150 g sypaného müsli
  • 4-5  lžic mléka (kdo neřeší množství tuku, použijte rozpuštěné máslo)

Dortová náplň:

  • 3 polotučné tvarohy ve vaničce
  • 100 ml polotučného mléka
  • 2 balíčky želatiny v prášku - 2 x 20 g  (použila jsem obyčejnou želatinu na vaječnou tlačenku, ale je úplně jedno jakou vyberete, zatím mi ztuhly úplně všechny značky)
  • sladidlo dle své chuti a preferencí (xylitol, med, cukr, stéviové kapky..), já jsem použila stéviové kapky šťáva z 1/2 citrónu

Jahodová vrstva:

  • 300 g mražených jahod
  • 1 balíček želatiny v prášku 1 x 20 g (opět jsem použila obyčejnou želatinu na vaječnou tlačenku)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sladidlo dle své chuti a preferencí (xylitol, med, cukr,..),  já jsem použila stéviové kapky

POSTUP:

1. Nejprve si v sekáčku rozsekáme sušenky a sypané müsli na sypký prášek. Poté přidáme mléko (nebo máslo) a ještě jednou vše promícháme. Poté umačkáme (přes pečící papír, aby se nám hmota nelepila na ruce) na dno dortové kulaté formy a dáme na 10 minut zapéci do trouby na 180`. Poté dáme korpus vychladit. 

2. Tvarohy rozmixujeme společně s mlékem v míse a dosladíme dle své chuti a přidáme citrónovou šťávu. Upozorňuji, aby měla želatina po ztuhnutí dobrou chuť, tak je potřeba ji před ztuhnutím dochutit více. (Přesladit a překyselit, protože po ztuhnutí nebude chuť tak výrazná). 

3. Uvaříme si v rychlovarné konvici vodu a asi 100 ml nalijeme do malé mísy, ihned do mísy vsypeme 2 balíčky želatiny a hned promícháme. Vlijme k připravenému a dochucenému tvarohu. Želatina začne v tvarohu rychle tuhnout, tak ji rychle ponorným mixérem rozmixujeme, aby se nevytvořily hrudky. A hned ji vlijeme na připravený korpus.

4. Tvarohovou směs se želatinou hned vlijeme na připravený a vychladlý korpus ze sušek a müsli. Tvarohovou směs dáme do ledničky vychladit a nechat ztuhnout. (Želatina bude zcela ztuhlá během 1/2 hodiny). Než bude dort tuhý, připravíme si jahodovou vrstvu.

5. K jahodám přidáme trochu vody, aby se nám dobře rozmixovaly. Vodu přidáváme dokud nevznikne hustý "jahodový džus". Poté dochutíme. Opět zvolíme sladidlo dle svých preferencí a přidáme citrónovou šťávu. (Opět je potřeba, aby byly rozmixované jahody dostatečně doslazené a okyselené, aby byla výsledná chuť po vychladnutí chutná.) (20 g želatiny vystačí na 750 ml tekutiny, takže si hlídat, abychom nepřidali vody příliš)

6. Opět stejný postup se želatinou jako u tvarohové směsi:  Uvaříme si v rychlovarné konvici vodu a asi 100 ml nalijeme do malé mísy, ihned do mísy vsypeme 1 balíček želatiny a hned promícháme. Želatinu s vodou vlijeme k dochuceným jahodám a opět ponorným mixérem rozmixujeme, aby se nevytvořily hrudky. 

7. Nalijeme na ztuhlou tvarohovou část a dáme do lednice vychladit. 

Poté si můžeme pochutnat na zdravém dezertu plném bílkovin.  :-)

Fotografie nepečený jahodový dort

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti