INGREDIENCE:

Korpus:

  • 4 vejce (zvlášť vyšlehat bílky a žloutky)
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce xylitolu - přírodní sladidlo nebo použijte klasický cukr
  • špetka soli

Krém:

  • 1 x smetana na šlehání
  • 2 x tvaroh v papíru (nebo klasický ve vaničce, který necháte vykapat přes plátýnko)
  • 1x ztužovač šlehačky
  • krém doslaďte dle chuti (pokud potřete korpus jahodovou marmeládou, nemusíte krém sladit)

Želatinová vrstva:

  • balíček želatiny
  • citrónová šťáva
  • sladidlo na doslazení želatiny (použila jsem stéviové kapky)
  • ovoce na ozdobení (jahody, maliny, borůvky, broskev, banány)

POSTUP:

Bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu (šleháme dlouho cca 10 minut).

Pak přidáme olej, žloutek po žloutku a stále při tom mixujeme, ale ne už na maximum. Nakonec už jen metličkou ručně přimícháváme mouku. 

Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut v kulaté formě. 

Po upečení necháme stát v klidu a vyklopíme vzhůru nohama, aby nebyl dort vystouplý. Po vychladnutí rozřízneme korpus na 2 - 3 části, které budeme postupně promazávat krémem. 
Korpus můžeme promazat jahodovou marmeládou a poté nemusíme krém sladit. 

Krém:

Vyšleháme si smetanu se ztužovačem šlehačky a poté přimícháme tvarohy. Podle chuti dosladíme a promažeme korpus. 

Promazaný korpus zase vrátíme do kulaté formy a nahoru poklademe ovoce. Přelijeme ochucenou želatinou (želatina musí být před ztuhnutím okyselená i oslazená, aby měla po ztuhnutí dobrou chuť). Dort dáme vychladit a poté si můžeme užít skvělý zákusek ke kávě. :-)

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti