RECEPT: POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY

INGREDIENCE:

  • 1,5 šálku vařené červené čočky
  • 4 lžíce másla nebo tvaroh nebo Ricotta (vzhledem k luštěninovému základu doporučuji máslo)
  • 1 jarní cibulka
  • snítka pažitky
  • sůl

POSTUP:

Uvařenou čočku rozmixujeme ponorným mixérem spolu s na kousky nekrájenou cibulkou do krémové konzistence, přidáme máslo a znovu rozmixujeme. Ochutíme solí a pokrájenou pažitkou.

Obměny: lze použít jiné druhy čočky (klasická, žlutá) nebo jiné luštěniny.
Podáváme s celozrnným chlebem a nezapomeneme na kousek zeleninky.

Přeji dobrou chuť. :-)

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti