INGREDIENCE:

  • hrst mandlí
  • hrst lískových ořechů
  • hrst slunečnicových semínek
  • hrst vlašských ořechů
  • hrst ovesných vloček (pokud nechcete sacharidy, tak místo vloček přidejte víc nasekaných ořechů)
  • dvě hrsti proteinového prášku (ideálně příchuť cookies, vanilka nebo čokoláda) - pro zvýšení množství bílkovin a zároveň pro oslazení
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu (nemusí být, záleží na chuti)
  • Trocha mléka na zředění (lze obyč. nebo třeba mandlové…)

POSTUP:

Ořechy a vločky vhodíme do sekáčku a rozsekáme do jemné konzistence. Přidáme proteinový prášek, arašídové máslo, rozehřátý kokosový olej a promícháme. Podle potřeby vlijeme mléko, aby nám vznikla "mazlavá" konzistence, která drží pohromadě. Podle potřeby dochutíme medem.

Vzniklou hmotu dáme do silikonových formiček na led, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do mrazáku ztuhnout na cca 1-2h. Po ztuhnutí vyloupneme bonbony z tvořítka a obalíme je v kokosu, rozemletých ořeších nebo v čokoládě či v kakau. :-) Vložíme do papírových košíčků a pokud je hned nesníme, tak si je můžeme zmrazit a postupně ujídat. :-)

Fotogalerie proteinové bonbony a jejich příprava

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti