RECEPT: Pudinkové řezy s tvarohovým krémem
INGREDIENCE :
Na těsto:
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- prášek do pečiva
- 4 vejce
- 150 ml acidofilního mléka 3,8%
- 150 g xylitolu (přírodní sladidlo), můžete osladit čímkoliv podle své preference
Pudink:
- 1l mléka
- 2 pudinkové prášky malinové či jahodové (vanilkový ani čokoládový pudink není v této buchtě tak dobrý)
- med, xylitol či jiné sladidlo na doslazení
Na krém:
- 2 x tvaroh
- 3 x zakysaná smetana
- med či jiné sladidlo na doslazení
POSTUP:
Všechny ingredience na těsto vyšleháme dohromady. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Poté si uvaříme dle klasického návodu pudink a hotový pudink vlijeme (cik-cak) do syrového těsta. Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při 170 stupních (ne při vyšší teplotě, pudink by mohl v troubě "vybouchnout" - jednou se mi to stalo, tak vás varuji). :-)
Než se nám těsto s pudinkem upeče, tak si připravíme krém. Vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou a dosladíme.
Vychladlé těsto potřeme krémem a posypeme kakaem nebo skořicí.