RECEPT: Quinoa kuličky - pečené i nepečné
INGREDIENCE:
- 400 g vařené quinoi
- 120 g datlí (necháme min. 2 h namočené ve vodě a poté je rozmixujeme do hladka)
- 80 g kokosového oleje
- 130 g arašídového másla
- 10 g holandského kakaa
- rum dle chuti (nebo rumové aroma)
- nastrouhaná čokoláda (na obalení kuliček)
- arašídy na ozdobu
POSTUP:
Nejprve si uvaříme quinou dle návodu (asi za 10 min. je hotová). Poté ji smícháme s rozmixovanými datlemi, kokosovým olejem (rozehřátým), arašídovým máslem, troškou rumu a kakaem.
Všechny suroviny promícháme a dáme min. na 2 hodiny do ledničky ztuhnout. Poté tvarujeme kuličky, které obalujeme v nastrouhané čokoládě.
Vršek zdobíme arašídovými oříšky. Kuličky se dají jíst v nepečené variantě nebo se mohou dát na 10-15 minut zapéct do trouby na 180 stupňů. Obě varianty chutnají moc dobře. Je to opravdu snadné cukroví, které zvládnou i děti samy.
Přeji Vám krásné předvánoční období.