INGREDIENCE (na jednu porci):

  • 1 květák
  • 1-2 vejce
  • 1 mozzarella
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • špetka soli
  • 1/2 čajové lžičky: sušené bazalky, oregana a sušeného česneku (promněte mezi prsty)
    Náplň (podle chuti) - já použila šunku, mozzarellu, olivy, sugo (rajčatová omáčka - z Lidlu)

POSTUP:

  1. Předehřejte troubu na 230° C. Omyjte a osušte květák, rozdělte ho na jednotlivé „mozečky“ a asi 30 sekund ho mixujte v sekáčku. Vzniknout by měly 2 – 3 hrnky květákového sněhu.
  2. Rozmixovaný květák dejte v míse asi na 4 minuty do mikrovlnné trouby, poté ho vysypte na čistou utěrku, nebo do cedníku a nechte vychladnout.
  3. Vyždímejte do utěrky, nebo do cedníku veškerou přebytečnou vodu z květáku, aby hmota nebyla sypká, ale byla jednotná jako těsto.
  4. Květák dejte do mísy a přidejte k němu parmezán, mozzarellu, špetku soli, bazalku, oregáno, sušený česnek a případně červený pepř. Vmíchejte i vejce a těsto zpracujte, nejlépe rukama.
  5. Těsto rozložte na plech pokrytý pečicím papírem. Rovrstvěte rovnoměrně, ať není na některých místech příliš tlusté či tenké.
  6. Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte 8 – 11 minut, dokud okraje nezačnou hnědnout. Poté vyjměte z trouby.
  7. Přidejte kolik chcete omáčky, sýru a dalších přísad na vršek pizzy. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 5 – 7 minut, dokud není sýr rozteklý a nazlátlý.
  8. Nechte 2 minuty vychladnout, nakrájejte na kousky a nechte si chutnat!

Dobrou chuť.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti