INGREDIENCE:

Těsto:

  • 4 vejce (zvlášť vyšlehat bílky)
  • 450 g nastrouhané cukety (vymačkané)
  • 350 g mouky (125 g celozrnné špaldové, 125 g špaldové)
  • 1 prášek do pečiva (nejlépe bez fosfátů)
  • 200 g meruňkové marmelády (použijte i jiné sladidlo dle Vaší chuti, mám doma přebytky domácích zavařenin, tak jsem ji použila do koláče)
  • 200 g meruňkového šmakouna (pro dodání bílkovin a na dochucení, lze použít i tvaroh)
  • 3 lžíce oleje

Ovoce a drobenka:

  • nakrájené ovoce (dostala jsem od mamky hodně domácích broskví, tak jsem je tam použila, ale klidně můžete využít i jiné sezónní ovoce)

Drobenka:

  • 30 g ovesných vloček
  • 50 g oblíbeného müsli (použila jsem 4HIT medové od značky SEMIX)
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžíce kokosového tuku
  • (Vše nasypu do sekáčku a po pár vteřinách je drobenka hotová).

POSTUP:

Vyšleháme sníh s bílků se špetkou soli (aby byl sníh tuhý). Ve druhé míse vyšleháme žloutky s olejem a se zavařeninou a postupně přidáme další ingredience. Nastrouhaného meruňkového šmakouna (nebo tvaroh), nastrouhanou cuketu (vymačkanou), mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pokud je těsto moc tuhé, zředíme trochou kefíru nebo bílého jogurtu. Následně zlehka vmícháme vyšlehané bílky.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a navrch poskládáme nakrájené broskve a posypeme drobenkou.

Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut.

Přeji dobrou chuť.

Fotografie cuketový sladký koláč s broskvemi

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti