INGREDIENCE:

Těsto:

  • 120 g žitné mouky (celozrnné)
  • 120 g špaldové mouky (celozrnné)
  • 400 g mraženého špenátu (po rozmrazení vymačkejte vodu a zbyde 200 g špenátu)
  • 3 vajíčka
  • 600 - 800 ml mléka (záleží jakou mouku použijete)
  • špetka soli a pepře

Náplň:

  • ricotta
  • uzený losos (šunka, sýr,...)
  • rajčátka

POSTUP:

Špenát nechte rozmrazit a poté vymačkejte přebytečnou vodu. Přidejte vajíčka, mouku, mléko, špetku soli a pepře a rozmixujte. 

Těsto nalijte na pánev nebo jako já do vaflovače a kontaktního grilu. Povrch jsem postříkala olejem ve spreji a krásně se s ním pracovalo, vůbec se nelepilo ani netrhalo. 

Hotovou vafli jsem potřela ricottou, přidala jsem rajčátka a uzeného lososa. Každý může naplnit podle své chuti. 

Fotogalerie špenátová tortilla a wafle

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti