INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 200 g namletych vloček (nasekaných v sekáčku)
  • 200 g bílého jogurtu 3,5 % tuku
  • skořice
  • 2 vejce
  • 1 lžíce špaldového sirupu, medu, javorového sirupu (množství zvolit podle chuti)

1. vrstva

  • 100 g švestkového šmakouna
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 1lžíce švestkových povidel (nebo jiného sladidla, množství podle chuti)

2. vrstva

  • 600 g nakrájených švestek (můžete přidat i více)
  • skořice

Posypka

  • 50g ovesných vloček
  • skořice, kokos, kakao
  • troška medu nebo čekankový sirup
  • lžíce kokosového oleje

POSTUP:

Ovesné vločky vložíme společně s jogurtem do sekáčku a poté směs nalijeme do formy a tím vytvoříme korpus. Na korpus rozetřeme tvaroh s rozmixovaným šmakounem a povidly. Nahoru vkládáme nakrájené švestky a posypeme hrudkovitou posypkou (do sekáčku vložíme vločky, skořici, kokos, med a kokosový olej).

Pečeme na 180º asi 30 - 40 minut.

Dobrou chuť.

Fotografie švestkový koláč se šmakounem

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti