Těstoviny většinou chutnají úplně všem. Ale jak víme, jejich energetická hodnota není úplně příznivá. Zvlášť v období po Vánocích, kdy většina z nás potřebuje shodit nabraná kila. Právě proto vám přináším recept na těstoviny bez mouky. :-) Nebudete tomu věřit, ale chutnají moc dobře. Můžete je udělat na jakýkoliv způsob s boloňskou omáčkou, rajčatovou, aglio olio,....budou vám chutnat na všechny způsoby. :-)
Energetická hodnota 1 porce:
- 769 kJ
- Sacharidy - 2 g,
- Bílkoviny - 14 g,
- Tuky - 13 g
Další inspirace: Recept na bezlepkové těstoviny s boloňskou omáčkou
Ingredience (3 porce):
Těsto:
- 125 g mozzarelly
- 3 vejce
- 3 lžičky psyllia (vláknina) - k zakoupení v lékárně
- špetka soli
POSTUP:
Rozmixujeme vajíčka s mozzarellou, špetkou soli a psylliem do hladké konzistence. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Papír lze potřít rozpuštěným ghí, ale není to nutné. Těsto rozetřeme stěrkou rovnoměrně po celém plechu. Pečeme do růžova v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut.
Po upečení těsto otočíme papírem nahoru a sloupneme jej. Než nám těsto vychladne, srolujeme ho do ruličky a ještě za tepla nakrájíme na tenké nudličky.
Tyto těstoviny můžeme použít jako špagety, široké nudle nebo necháme vcelku jako lasagne. Hodí se k jakémukoliv jídlu, fantazii se meze nekladou. Tyto těstoviny můžeme skladovat v lednici i několik dnů.
Přeji dobrou chuť.