Jak to máte vy se sladkými obědy?

Výhodou totoho jídla je vysoký podíl bílkovin, nízká energetická hodnota a zároveň vysoká sytící schopost.

1 knedlík obsahuje: 226 kJ

  • 9 g sacharidů,
  • 4 g bílkovin,
  • 0,2 g tuku, takže se jich opravdu nemusíte obávat. :-)

Navrch si je můžete posypat nastrouhaným ovocným šmakounem (pro sladší chuť a doplnění další bílkovin)
nebo 
rozmixovaným tvarohem s jahodami (pro děti jsem zvolila variantu ze zakysané smetany)

INGREDIENCE:

  • 500 g tvarohu
  • 230 g dětské krupice (lepší varianta je z hrubé špaldové mouky) - tentokrát jsem měla doma jen krupici
  • špetka soli
  • jahody

Na posyp hotových knedlíků:

  • cokoliv, co máte rádi :-)
  • Šmakoun - třeba brusinka (nastrouhaný)
  • tvaroh (zakysaná smetana) s rozmixovanými jahodami a lžičkou medu (to je oblíbená varianta u našich dětí) a posypaný trochou cukru s mákem

POSTUP:

Z tvarohu, krupice a špetky soli si vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Moje domácí pekárna to zvládla za 2 minuty. :-)

Vytvoříme si váleček, který rozkrájíme na cca 23 kusů. Z každého kusu si uděláme placičku, do které zabalíme jahodu. Necháme chvíli odležet (asi 10 minut).

A poté knedlíky vložíme do hrnce s vroucí vodou se špetkou soli. Knedlíky odlepíme ode dna a jakmile vyplavou nahoru, vaříme je asi 3-4 minuty.

Nakonec je ozdobíme podle chuti (např. strouhaným tvarohem s kousky jahod nebo šmakounem).

Fotografie tvarohové jahodové knedlíky

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti