INGREDIENCE:

  • 4 vejce
  • 20 dkg medu
  • 5 dkg Hery
  • 6 dkg povidel (musí být hladký, bez kousků)
  • 350 g špaldové a 350 g žitné mouky (lze použít jen žitnou mouku)
  • 20 dkg moučkového třtinového cukru
  • 4 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky skořice
  • 3 lžičky jedlé sody

POSTUP:

V domácí pekárně nebo v robotu zaděláme těsto.Těsto se kvůli medu lepí, takže dělat těsto rukama je docela umění. Pekárna to ale udělá skvěle a za chvilku. :-)

Těsto vložíme do plastové dozy a necháme přes noc v lednici. Druhý den těsto rukama prohněteme, vyválíme, vypichujeme a pečeme.

Necháme přes noc vydýchat a druhý den můžeme zdobit.

Poleva:

  • půl vaječného bílku
  • 10 dkg prosátého moučkového cukru
  • 1 lžička solamylu
  • trocha citrónové šťávy
  • trocha rumu

Poleva musí být táhlá, aby se s ní dobře zdobilo. Cukr s bílkem je potřeba šlehat cca 10 minut, když budete šlehat kratší dobu, poleva se zasekává ve zdobicím sáčku a jde to špatně.

Fotogalerie vánoční žitné perníčky

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti