Řízek v redukci? Proč ne? I když nebude tento řízek nasáklý olejem, přesto zůstane krásně šťavnatý. Zkoušela jsem experimentovat a myslím, že se to povedlo na jedničku. :-)
Vyzkoušeno na celé rodině a pro velký úspěch nepřipravuji naposledy. :-)
INGREDIENCE:
Příprava masa - marináda:
-
500 g kuřecích prsních řízků
-
150 g bílého jogurtu
-
1 vejce
-
sůl, pepř
Strouhanka:
- žitný knäckebrot se sezamem (kdo nechce tuto zdravější variantu, zvolí klasickou strouhanku)
Příloha:
- brambory
- salát
POSTUP:
Maso si den předem osolíme a opepříme. Poté naložíme do marinády (smícháme jogurt s vajíčkem).
Druhý den maso obalíme ve strouhance (já jsem poprvé zkoušela rozemlít knäckebroty a chutnalo mi to). :-) Manželovi a dětem jsem zvolila klasickou strouhanku.
Poté maso vložíme na plech s pečícím papírem a obalené maso postříkáme olejem ve spreji. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních 10 - 15 minut.
Jako přílohu brambory a salát.
Přeji dobrou chuť.
Energie 1 porce (2 menší řízky) 150 g:
- B - 38 g
- S - 10 g
- T - 13 g
Podobný recept: Řízek s vlašskými ořechy a zeleninovými hranolky z celeru a červené řepy