Název "zdravý smažák" zní opravdu zvláštně, to přiznávám. Ale i toto typicky nezdravé jídlo se dá udělat v mnohem zdravější variantě. :-) Halloumi sýr mám moc ráda, nejen pro svou chuť, ale i proto, že drží při sobě a nevytéká (jako eidam), takže je často používán na grilování. Já jsem ho poprvé zkoušela v této verzi a protože měl oběd úspěch, určitě to zopakuji. :-) Byla to fakt dobrota. :-)
INGREDIENCE:
- halloumi sýr (kupuji v Lidlu)
- vejce
- rozdrcené cornflakes lupínky (nebo kukuřičná strouhanka)
- olej ve spreji
Příloha:
- Hranolky jsem udělala z brambor a připravila v horkovzdušné fritéze na
lžičce oleje. :-) - Zeleninový salátek
Dresing:
- Dresing jsem připravila z řeckého jogurtu se lžičkou tatarky.
POSTUP:
Sýr nakrájíme na tenké plátky a obalíme ve vajíčku, poté v rozdrcených kukuřičných lupínkách. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a trochu postříkáme olejem ve spreji. Poté vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut.
Dresing jsem připravila z řeckého jogurtu se lžičkou tatarky.
Příprava hranolek:
Brambory nakrájíme na malé hranolky a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v troubě cca 20 minut při 180°C nebo v horkovzdušné fritéze na lžičce oleje. :-)
Multifunkční fritéza má u nás časté využití. Díky lopatce, která se sama otáčí není nutné jídlo míchat, nepřipálí se to. Největší výhodu vidím v přípravě hranolek, které jsou úžasně křupavé s použitím 1 lžičky oleje. Doma mám od zn. Delonghi. Ale vyrábí to i Tefal pod názvem Actifry a obdobné zařízení jsem viděla i v Lidlu.
Přeji dobrou chuť.