INGREDIENCE:

Příprava masa:

  • krůtí prsa
  • vejce
  • vlašské ořechy (namleté nebo nasekané najemno v sekáčku)
  • sůl, pepř

Příloha:

  • červená řepa nebo celer (nakrájíme na hranolky, celer i řepu můžeme dochutit stejně)

Zálivka na řepu nebo celer:

  • 1 lžíce medu (případně více podle chuti)
  • 2 - 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • česnek (dle chuti, já použila asi 5 stroužků)
  • sůl, pepř
  • Vše smícháme dohromady.

POSTUP:

V misce si rozšleháme vajíčko. Krůtí maso si naklepeme na tenko, osolíme, opepříme a vložíme do rozšlehaného vajíčka. Poté maso obalíme v rozemletých vlašských oříšcích. Maso jsem připravovala v horkovzdušné fritéze bez použití tuku. Pokud nemáte tuto pomůcku, maso připravte na klasické pánvi s použitím trošky tuku a opékáme do zlatava na mírném stupni.

Příprava zeleninových hranolek:

Červenou řepu i celer nakrájíme na malé hranolky, přelijeme zálivkou a  dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme cca 20 minut při 180°C.

Multifunkční fritéza má u nás časté využití. (Ráda v ní připravuji zeleninové hranolky, bramborové hranolky, maso i zeleninové směsi. Dá se v ní i péct koláče, ale to jsem ještě nevyužila. Díky lopatce, která se sama otáčí není nutné jídlo míchat, nepřipálí se to a zároveň je maso díky horkému vzduchu šťavnaté. Největší výhodu vidím v přípravě hranolek, které jsou úžasně křupavé s použitím 1 lžičky oleje.). Doma mám od zn. Delonghi. Ale vyrábí to i Tefal pod názvem Actifry a obdobné zařízení jsem viděla i v Lidlu. Takže máte tip na dárek od Ježíška. :-)

Přeji dobrou chuť.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti