INGREDIENCE:
Příprava masa:
- krůtí prsa
- vejce
- vlašské ořechy (namleté nebo nasekané najemno v sekáčku)
- sůl, pepř
Příloha:
- červená řepa nebo celer (nakrájíme na hranolky, celer i řepu můžeme dochutit stejně)
Zálivka na řepu nebo celer:
- 1 lžíce medu (případně více podle chuti)
- 2 - 3 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- česnek (dle chuti, já použila asi 5 stroužků)
- sůl, pepř
- Vše smícháme dohromady.
POSTUP:
V misce si rozšleháme vajíčko. Krůtí maso si naklepeme na tenko, osolíme, opepříme a vložíme do rozšlehaného vajíčka. Poté maso obalíme v rozemletých vlašských oříšcích. Maso jsem připravovala v horkovzdušné fritéze bez použití tuku. Pokud nemáte tuto pomůcku, maso připravte na klasické pánvi s použitím trošky tuku a opékáme do zlatava na mírném stupni.
Příprava zeleninových hranolek:
Červenou řepu i celer nakrájíme na malé hranolky, přelijeme zálivkou a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme cca 20 minut při 180°C.
Multifunkční fritéza má u nás časté využití. (Ráda v ní připravuji zeleninové hranolky, bramborové hranolky, maso i zeleninové směsi. Dá se v ní i péct koláče, ale to jsem ještě nevyužila. Díky lopatce, která se sama otáčí není nutné jídlo míchat, nepřipálí se to a zároveň je maso díky horkému vzduchu šťavnaté. Největší výhodu vidím v přípravě hranolek, které jsou úžasně křupavé s použitím 1 lžičky oleje.). Doma mám od zn. Delonghi. Ale vyrábí to i Tefal pod názvem Actifry a obdobné zařízení jsem viděla i v Lidlu. Takže máte tip na dárek od Ježíška. :-)
Přeji dobrou chuť.