Podzim už je tady! Pojďte se zahřát krémovou polévkou, kterou si snadno připravíte a určite zachutná i Vašim dětem. Polévka může sloužit i jako hlavní jídlo, které bude hotové raz dva. :-) Za tento recept vděčím své kamarádce Lindě, která mě inspirovala. :-) Lindo, díky, tuto polévku teď vařím skoro každý týden. :-)
INGREDIENCE:
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel, já dala i kedlubnu)
- cibule, česnek
- olej (já použila přepuštěné máslo - je chutnější a nepřepaluje se)
- voda nebo vývar (já měla vývar v mrazáku, tak jsem ho použila)
- brambory (na zahuštění polévky)
- kvalitní rybí filé (použila jsem nowako)
- bylinky do polévky (použila jsem směs zn. grešík bez soli)
- domácí bylinky (libeček, celerová nať, petrželová nať)
POSTUP:
Na tuku orestujeme cibuli, česnek, nastrouhanou zeleninu, brambory a rybí filé. Zalijeme vodou nebo vývarem a krátce vaříme. Polévku můžeme částečně rozmixovat ponorným mixérem. Dochutíme solí, pepřem, bylinkami a můžeme podávat, třeba s kváskovým chlebem.
Přeji dobrou chuť.