RECEPT: Domácí müsli bez cukru
INGREDIENCE:
- 500 g ovesných vloček (mohou být i jakékoliv jiné)
- 70 g lískových ořechů (loupaných, nepražených)
- 70 g kešu (nepražených)
- 35 g lyofilizovaných malin
- 35 g lyofilizovaných jahod (ovoce sušené mrazem je sice dražší, ale stačí ho tam dát malé množství, celou směs krásně ovoní a dodá výbornou chuť)
- 2 větší lžíce ghí nebo kokosového oleje (kdo neřeší energii, může přidat více)
- 2 větší lžíce medu (med nemusí být žádný - někdy dávám, někdy ne)
- 2 větší lžíce čekankového sirupu
POSTUP
Na velké pánvi jsem rozpustila přepuštěné máslo (ghí), poté jsem přidala med a čekankový sirup. Když bylo máslo i med v tekutém stavu, vsypala jsem ovesné vločky a vše jsem společně promíchala a asi 5 minut pražila na pánvi.
Poté jsem vypnula sporák a k vločkám jsem přidala ořechy a sušené ovoce. Takže během 10 minut bylo hotovo. ? Bylo mi líto takhle kvalitní sušené ovoce a ořechy péct v troubě, proto jsem vše jen přimíchala a už dál tepelně neupravovala.
Do rána vše vystydlo a vytvořily se krásně křupavé hrudky.
Po vychladnutí skladujte ve skleněné nádobě a spotřebujte do 3 týdnů (nám doma vydrží kratší dobu). ?
Toto müsli můžete obměňovat podle dostupných ingrediencí a podle chuti.
Nejlepší je s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Doufám, že zachutná i u Vás doma.
Když přidáte bílý jogurt, vznikne vám krásně vyvážená snídaně na které si pochutnáte.