RECEPT: CELOZRNNÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA

INGREDIENCE:

  • Banány 4 větší zralé
  • Citrónová šťáva 1 cl
  • Jogurt bílý nízkotučný 150 g (může být i o něco více)
  • Olej (olivový, řepkový, ořechový, apod) 3 polévkové lžíce
  • Med 5 polévkových lžic
  • Vanilkový extrakt 1 lžička
  • Sůl ½ lžičky
  • Mouka celozrnná 2 hrnky (ideálně kombinace 1 hrnku špaldové a 1 hrnek celoz. jemně mleté)
  • Soda 1 lžička
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Skořice mletá 1 lžička
  • Kakao (holandské) 3-4 lžíce
  • Čokoláda s vysokým obsahem kakaa 100 g pokrájená na kousky (nebo místo čokolády ořechy 100 g, nebo čerstvé bobulovité ovoce 100 g – borůvky)

POSTUP:

Předehřejeme troubu na 180° C a formu na chléb (srnčí hřbet či forma na bábovku) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme moukou. Banány rozmačkáme vidličkou na kaši, zakápneme citrónovou šťávou a promícháme.

Nejdříve v jedné míse spojíme všechny suché suroviny (mouka, kakao, skořice, prášek do pečiva, soda, sůl) a v druhé míse všechny tekuté (jogurt, olej, med, vanilkový extrakt, rozmačkané banány). Do tekuté směsi pomalu přisypáváme sypkou směs a důkladně promícháme.Pokud by bylo těsto moc hutné, zředíme mlékem.

Na závěr zamícháme kousky čokolády nebo jiné ingredience dle chuti (ořechy, borůvky, apod). Nalijeme do formy a pečeme cca 1 hodinu při 180°C.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti