INGREDIENCE:
- čerstvé těstoviny
- uzený losos
- ricotta
- sýr Grana Panado (parmazán)
- rajčata
- cibule, česnek, sůl, pepř
POSTUP:
Nakrájíme si cibuli na jemno, česnek na plátky a orestujeme na troše oleje. Přidáme rajčata a krátce orestujeme. Mezitím si uvaříme al dente čerstvé těstoviny (8 minut). Místo smetany využijeme ricottu (1 polévkovou lžíci), kterou si dáme do hrnečku a nalijeme do ní část vroucí vody ze špaget (asi 3 lžíce vody). Vodu s ricottou promícháme do hladké konzistence a vlijeme ji ke špagetám na pánev, tím se nám vytvoří lehká "smetanová" omáčka. Poté dochutíme solí a pepřem, přidáme uzeneného lososa, parmazán a můžeme si vychutnat skvělý oběd.