RECEPT: Domácí müsli bez cukru

INGREDIENCE:

  • 500 g ovesných vloček (mohou být i jakékoliv jiné)
  • 70 g lískových ořechů (loupaných, nepražených)
  • 70 g kešu (nepražených)
  • 35 g lyofilizovaných malin
  • 35 g lyofilizovaných jahod  (ovoce sušené mrazem je sice dražší, ale stačí ho tam dát malé množství, celou směs krásně ovoní a dodá výbornou chuť)
  • 2 větší lžíce ghí nebo kokosového oleje (kdo neřeší energii, může přidat více)
  • 2 větší lžíce medu (med nemusí být žádný - někdy dávám, někdy ne)
  • 2 větší lžíce čekankového sirupu

POSTUP

Na velké pánvi jsem rozpustila přepuštěné máslo (ghí), poté jsem přidala med a čekankový sirup. Když bylo máslo i med v tekutém stavu, vsypala jsem ovesné vločky a vše jsem společně promíchala a asi 5 minut pražila na pánvi.

Poté jsem vypnula sporák a k vločkám jsem přidala ořechy a sušené ovoce. Takže během 10 minut bylo hotovo. ? Bylo mi líto takhle kvalitní sušené ovoce a ořechy péct v troubě, proto jsem vše jen přimíchala a už dál tepelně neupravovala.

Do rána vše vystydlo a vytvořily se krásně křupavé hrudky.

Po vychladnutí skladujte ve skleněné nádobě a spotřebujte do 3 týdnů (nám doma vydrží kratší dobu). ?

Toto müsli můžete obměňovat podle dostupných ingrediencí a podle chuti.

Nejlepší je s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Doufám, že zachutná i u Vás doma.

Když přidáte bílý jogurt, vznikne vám krásně vyvážená snídaně na které si pochutnáte.

Foto ingrediencí na domácí müsli bez cukru

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti