Znáte večerní chléb? Kupujete si ho? Pokud jste přes den snědli už hodně pečiva a nechcete si ho odepírat ani večer, je večerní chléb skvělou volbou. Obsahuje spoustu bílkovin a téměř žádné sacharidy. Od té doby, co jsem ochutnala tento domácí chléb, tak už večerní chléb nekupuji a dělám si ho doma. Je to strašně rychlé, jednoduché a hlavně moc a moc dobré. :-) Nevěříte? Tak to prostě vyzkoušejte a dejte mi vědět, ano? :-)
INGREDIENCE:
- 4 celá vajíčka (neoddělujeme bílky a žloutky)
- 4 lžíce psyllia (kupuji v lékárně - Psyllium Dr. Popov)
- 100 - 200 g sýru (já dávám jen 100 g Madelland Fitness), ale můžete libovolný tvrdý sýr
- špetka soli a kmínu
POSTUP:
Na jemno si nastrouháme sýr (já pro usnadnění práce dám sýr do sekáčku a rozsekám na malé kousky).
Do misky si rozklepneme vajíčka, která rozšleháme vidličkou. Poté přidáme nastrouhaný sýr, psyllium, sůl a kmín.
Vše promícháme a necháme pár minut odstát. Vláknina se vsákne do vajíčka a "těsto" zhoustne.
Těsto dáme na pečící papír na plech a vytvarujeme bochník. (Je to mazlavá hmota, nesahám na těsto rukama, ale stěrkou ho stáhnu na plech a vytvaruji bochánek).
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 170 stupňů asi 40 minut.
Jestli vás také tento recept na večerní chleba zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.
V pořadu Sama doma na ČT1 jsem připravovala pečivo bez sacharidů, tak vyzkoušejte i toto pečivo. Recept naleznete zde.