INGREDIENCE:

Suroviny na 1 menší bábovku a 9 muffinů

  • 500 g dýně hokaido

  • 125 g špaldové celozrnné mouky

  • 125 g špaldové hladké mouky

  • 250 g sýru cottage

  • 1 jablko

  • 1 zralý banán

  • 3 ks vejce

  • 2 čl skořice

  • 2 čl perníkového koření

  • 1 čl prášku do pečiva

  • 1 čl jedlé sody

  • šťáva z 1/2 citrónu

  • 1/2 malé skleničky domácí meruňkové marmelády (nebo použijte med či jiné sladidlo dle vašich preferencí)

POSTUP:

Nejdříve si nakrájíme na malé kousky omytou a vydlabanou dýni. Uvaříme ji do změknutí ve vodě cca 10 - 15 minut. Vodu slijeme, dýni rozmixujeme a poté ji necháme vychladnout. 

Mezitím si v míse smícháme všechny suché suroviny (mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, perníkové koření). Do druhé mísy vyklepneme vajíčka, sýr cottage, citrónovou šťávu, marmeládu, nakrájené jablko a banán. 

Jakmile máme dýni vychladlou, přidáme k "mokrým" surovinám a vše ponorným mixérem rozmixujeme. 

Následně smícháme se suchými surovinami a poté vlijeme do připravených formiček. 

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170° cca 35 minut. 

Fotogalerie: dýňová bábovka a muffiny hokaido

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti