Nastartujte den super snídaní. Tentokrát jablkový mug cake (buchta do hrnečku). Za 4 minuty máte upečeno. :-)
INGREDIENCE (3 porce):
- 55 g vloček
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky holandského kakaa
- 15 g semínek (mám směs lněné, slunečnice, dýňové, chia)
- 2 vejce
- 1,5 jablka
- 100 g šmakoun (meruňka, švestka či brusinka) - pro doplnění bílkovin a doslazení
- lžička medu (nemusí být)
- trocha vody či mléka pro případné zředění těsta (mělo by vzniknout hustší těsto)
- kokos.tuk na vymazání hrnečku
POSTUP
Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru, pokud by bylo těsto příliš husté, zředíme trochou vody.
Nalijeme do připravených hrnečku - vymazaných kokosovým tukem a vysypaný moukou či kokosem. Těsto plníme do 2/3, těsto nabyde.
Vložíme do mikrovlnné trouby na plný výkon na cca 4 minuty. Každý hrneček samostatně. Po upečení vyklopíme na talíř, přelijeme bílým jogurtem a posypeme semínky a ozdobíme ovocem.
Přeji dobrou chuť.
Pokud Vás recept zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku. Dejte vědet, jak Vám koláček chutnal. :-) Těším se i na fotky!