Kombinace uzeného lososa, špenátu, čočky a těstovin je naprosto skvělá. Nevěříte? Tak to prostě vyzkoušejte. :-)
Další inspirace: Salát se zelenou čočkou a uzeným lososem
Ingredience:
- uzený losos
- čočka belugo (má výbornou chuť, pokud neseženete, tak klidně můžete použít i klasickou)
- čerstvý špenát
- česnek
- cibule
- balsamico
- těstoviny
POSTUP:
Uvaříme si čočku dle návodu, dochutíme ji balsamikem, solí a pepřem. Na olivovém oleji si orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a přidáme spařený špenát, který lehce osolíme. Servírujeme na uvařené těstoviny.
Proč kombinovat čočku a těstoviny?
Nejen proto, že se k sobě chuťově hodí, ale hlavně z toho důvodu, že když zkombinujeme luštěniny (čočka) s obilovinami (špagety, chleba,..), vytvoří se plnohodnotná bílkovina. Takže nezapomeňte, bílkoviny a luštěniny patří na jeden talíř. :-)
Naše tělo má rázem vše, co potřebuje. Navíc rostlinná bílkovina z luštěnin je pro tělo podstatně stravitelnější než živočišná (maso, mléko, vejce).
Přeji dobrou chuť.